Kærlighedens sprog

FAQ

Psykoterapi til private og erhvervslivet

 

Psykologiske forklaringer

Psykologiske artikler

Downloads

Kærlighedens fem sprog

 

Taler du og din elskede samme sprog?

Sender I på samme frekvens, når I fortæller at I elsker hinanden?

 

I privatlivet - kærlighedsprog

 

Mennesker udtrykker og modtager anerkendelse og kærlighed på forskellige måder. Gary Chapman identificerer dem som de fem forskellige kærlighedssprog - frekvenser, kunne man også kalde dem. Mange af os kommunikerer på mere end et af de fem sprog, men de fleste har en af dem som særlig præference. Hvis du ikke rammer den frekvens hos din partner, vil din din partner ikke få en indre oplevelse af at være elsket af dig. Omvendt vil du også have svært ved at høre at din kæreste elsker dig, hvis din kæreste ikke sender på din frekvens. Det er ikke så vigtigt at vide i starten af parforholdet, hvor I er forelsket og sender på alle fem frekvenser det meste af tiden. Men når forelskelsen har lagt sig så falder vi af på den og sender kun på den frekvens vi selv har præference for - din partner ditto. Det kan få katastrofale konsekvenser, da ingen af jer så modtager kærlighedsbudskabet og føler jer elsket - på trods af og samtidig med at I måske begge nærmest 'råber' budskabet (for at komme igennem med det) på jeres egen måde og ikke føler jer hørt. Kærlighedens fem sprog er et værktøj der ofte anvendes i parterapien.

 

I erhvervslivet - anerkendelsessprog

 

Om end sproget er meget anderledes på jobbet, så gælder de samme principper i erhvervslivet. Her handler det selvfølgelig ikke om kærlighed, men om fx at kommunikere anerkendelse og værdsættelse. På samme måde som i privatlivet, kan vi føler os ikke hørt, set, anerkendt og værdsat af chefen eller kollegaen. I erhvervslivet taler man selvfølgelig ikke om en forelskelsesfase, men om indtag / optag af nye medarbejdere, teambuilding og nyhedens interesse. I den fase er alle typisk positive og oppe på mærkerne. Med tiden når nyhedens interesse har lagt sig, kan vi på samme måde som i parforholdet falde af på den - ligeledes med katastrofale konsekvenser som negativitet, demotivation, modstand og obstruktion.

 

De fem kærlighedssprog

 

• Ord, tale, anerkendelse og ros

• Berøring, fysisk kontakt og sex

• Gaver og erkendtligheder

• Tjenester, hjælp og services

• Prioritet, tid, tid sammen, lytning, socialt samvær og aktivitet

 

Eksempler på kærlighedssprog - test dig selv

 

Hvornår føler du dig elsket og værdsat?

 

Ros og verbal anerkendelse: Hvis du føler dig mest værdsat, når din partner roser og anerkender dig verbalt. Så er dette måske dit kærlighedssprog.

 

Tilbringe (prioritet) tid sammen: Hvis du føler dig særligt godt tilpas, når I tager i biografen sammen eller går tur hånd i hånd, sidder sammen i sofaen eller rejser sammen - altså at du føler dig prioriteret. Så er det at tilbringe tid sammen, måske dit kærlighedssprog.

 

Gaver: Elsker du når din kæreste giver dig roser, chokolade, undertøj, smykker eller giver dig et nyt sæt tøj (for nogle er det selve gaven og for andre er det tanken). Så er gaver måske dit kærlighedssprog.

 

Tjenester: Føler du dig især elsket og værdsat, når din kæreste sætter billeder op for dig, tilbyder at handle ind for dig eller kører dig på arbejde? Så er det måske tjenester, der er dit kærlighedssprog.

 

Fysisk kontakt: Er du vild med fysisk kontakt i form af fx kys, kram, sex og massage. Så kan dit kærlighedssprog være fysisk kontakt.

 

Øvelser i kærlighedssprog

 

Hvad er din mening om kærlighedens sprog?

Hvad tror du at der er din partneres primære kærlighedsprog?

Hvilken rækkefølge vil du sætte de 5 kærlighedssprog i?

Giv eksempler på hvert at de 5 punkter?

 

Test dit kærlighedens sprog

 

www.kærlighedssprog.dk/kaerlighedssprog/test-dit-kaerlighedssprog/

 

Litteratur om kærlighedssprog

 

www.saxo.com/dk/item/gary-chapman-kaerlighedens-fem-sprog-indbundet.aspx

 

Copyright © all rights reserved ErhvervsTerapeut®

 

Tlf. 61661900

 

Overskousvej 7, st, th.

2500 Valby, København

 

English | ErhvervsTerapeut.com
Hjem | ErhvervsTerapeut.com
Ydelser | ErhvervsTerapeut.com
Om | ErhvervsTerapeut.com
Foto | ErhvervsTerapeut.com
Praktisk | ErhvervsTerapeut.com

Copyright © all rights reserved • www.erhvervsterapeut.com • +45 61661900